2017. már 23.

Ki érettségizhet 2 év alatt esti gimnáziumban?

írta: Érettségi felnőtteknek
Ki érettségizhet 2 év alatt esti gimnáziumban?

Jogosan merül fel a kérdés, hogy ki tehet érettségit 2 év esti tagozatos gimnáziumba járás (és persze tanulás) után?

Mindazok érettségizhetnek esti gimnáziumban 2 év alatt, akik 3 vagy 4 évfolyamos szakiskolai végzettséggel és szakmunkás végbizonyítvánnyal rendelkeznek. bizi.jpgŐk a 11. évfolyamon kezdhetik meg tanulmányaikat egy esti gimnáziumban a beiratkozás után. Ugyanígy a sikeresen elvégzett szakközépiskolai és gimnáziumi 10. évfolyammal rendelkezők (Figyelem: a gimnáziumi, vagy szakközépiskolai nyelvi előkészítő 9. évfolyamnak beszámítható) is a 11. évfolyamba nyerhetnek felvételt, így ők is 2 év alatt juthatnak el az érettségi vizsgáig.
Természetesen akiknek már sikeresen befejezett 11. évfolyamos gimnáziumi, vagy szakközépiskolai bizonyítványuk van, ők a 12. évfolyamba nyerhetnek felvételt - így akár 1 év alatt érettségizhetnek...

Minél több idő telt el a tanulmányok óta sajnos annál nehezebb lesz felidézni a korábban megszerzett tudást. Egy viszont biztos: nem elég az órákra bejárni... otthon is tanulni kell, rendszeresen! Jó ha van segítség, a Karriersuli Esti Gimnáziumban például videó előadásokkal is segítik a felnőtt tanulók otthoni felkészülést.

Szólj hozzá

esti érettségi